Egy színvonalas verseny, jó hangulattal, és finom  ebéddel - ilyen volt a Pipacshon versenye, 2015. május 17-én.

 

Szerencsére a kezdéssel se csúsztunk sokat, és ami mindenképp pozitívum: jól működött az a megoldás, hogy két versenyszám, a díjlovas és az ügyességi, megy egyszerre. Igaz még gyakorolni kell, hogy mindkét pályán legyen lovas, és ne legyen fennakadás, de látható, hogy időtakarékos, pörgős, tehát nagyon jó megoldás. Számítunk az informatikai támogatásra, amellyel ez a megoldás még hatékonyabbá tehető. A melegítőpálya is kellemesen nagy volt, a pálya használói a lovardai etikettet messzemenőkig betartották, nem másztunk egymás nyakára, nem volt se ütközés, se baleset, se veszekedés. Köszönjük a melegítő pálya felügyeletét ellátó lovasok szívélyes segítségét.

 

A parkolás, bár előző napokban aggódó szóbeszéd kelt szárnyra, ezt megcáfolva jól meg volt szervezve, mindenki elfért, normálisan lehetett közlekedni, lószállítóval is.

A lovas közönség fegyelmezett volt, szemetet se hagytak maguk után az emberek, általában kulturáltan, igazi profi lovasokhoz méltóan vettek részt a versenyen, és használták lovardánk területét. 

Reggel 6-tól mi már a boxokat, a karámokat takarítottuk, a pályát 45 percen át gereblyéztük és boronáltuk, hogy egyenes legyen, szombaton este 10-ig locsoltunk, bár némi bosszankodásra adott okot, hogy felszáradt az erős szélben, pedig tocsogott mindkét pálya. Jól vizsgázott a fedeles a díjlovas számokra, kellemes volt a kültéri pálya az ügyességi és ugró számokra. Sajnos hiába kerestük a megfelelő gombot, a szelet nem tudtuk kikapcsolni.

Ahogy minden versenyen, itt is voltak - bár igen ritkán - a többnyire fegyelmezett versenyzők között, akik kevésbé tolerálják a szabályokat, jó lenne, ha minél kevesebben lennének ilyenek. Viszont örültünk a sok ismerősnek, a nézőknek, a biai lovasoknak, a tétényi csapatnak, a Nusifarm és a Lóbarátok Tököli Egyesülete színeiben versenyzőknek, és mindenkinek, aki eljött hozzánk.

Miután az utolsó lószállító is elment, már csak mindenki csendben ült a teraszon, Klau is kidőlt, ő nagyon sokat dolgozott, hogy minden jó legyen, nagyon hálásak lehetünk Neki is.

Ez a verseny biztos hogy feldobta a lovarda hírnevét. Nagy feladat lesz még tovább növelni a színvonalat, de jó lovasok révén - mindig emeljük a rudat - legközelebb még nagyobbat ugrunk: cél a 120 feletti start!

 

I.L.

Ha az eredményekre vagy kíváncsi, csak egy kattintásnyira vagy tőle!

 

Felhívjuk a tisztelt Olvasó figyelmét, hogy a fenti képek szerzői jogvédett alkotások!

A képeket Révész Patrik készítette. Köszönet érte.

Email cím: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A képek készítőjének telefonszáma: 06-30-6068-697