Eseménynaptár

Szabadtéri verseny - Döntő

Országos Döntő - 2017. október 14.

Helyszíne a Sóskúti Lovas- és Élménypark lesz.

Folyamatosan frissülő startlista IDE kattintva érhető el!

 

Versenykiírás:


A versenyszámokban lehet indulni a számért és a bajnoki címért. Csak az a lovas indulhat el a bajnoki címért, aki 2017-ben részt vett valamelyik versenyünkön, és befizette az éves licencetAki két lóval indul azonos versenyszámban ELŐRE JELÖLJE MEG, melyikkel megy a bajnoki címért. A bajnoki címért induló ló-lovas pár a számért nem versenyez (másik lóval és/vagy másik számban persze versenyezhet a számért).

Ügyességi számok:

 1. Kezdő 9 és 9 év alatt hiba-idős: Aki idén ünnepli 10. születésnapját, szinténe ebben a kategóriában indulhat. A versenyszámban nem lehet vágtázni (maximum 3 vágtaugrás engedélyezett egymás után, a 4-ért már 4 hibapont jár). Szabályzat szerinti pályán.
  Nevezni lehet: a számért és a bajnoki címért.
 2. Kezdő 10 év felett, hiba-idős:  Aki 2017 előtt ünnepelte 10. születésnapját, szinténe ebben a kategóriában indulhat. A versenyszámban nem lehet vágtázni (maximum 3 vágtaugrás engedélyezett egymás után, a 4-ért már 4 hibapont jár). Szabályzat szerinti pályán.
  Nevezni lehet: a számért és a bajnoki címért.
 3. Könnyű, hiba-idős: szabályzat szerinti pályán. 
  Nevezni lehet: a számért és a bajnoki címért.
 4. Nehéz, hiba-idős: szabályzat szerinti pályán, 4 vagy több, max. 50cm egyszerű ugrással. 
  Nevezni lehet: a számért és a bajnoki címért.
 5. Pontgyűjtő: szabályzat szerinti pályán, 4 vagy több, max. 50cm egyszerű ugrással. Szabadon választható akadály-teljesítéssel, és vonalvezetéssel.
  Nevezni lehet: a számért és bajnoki címért.
 6. Stílus, összevetéssel: a szabályzat szerinti, a könnyű ügyességi pályáján. A hiba-idős versenyszámot megelőzi, azzal azonos pályán fog menni. Az összevetés egy meghatározott stíluspontot elért vagy meghaladó lovasok között lesz, a könnyű pályáján (az indulók negyede, de legalább 6 által meghatározott stíluspont). Az összevetés elbírálása hiba-idős!
  Nevezni lehet: a számért és a bajnoki címért

Futószáras és díjlovas számok:

 1. FSZ1 - 3-7: Aki idén ünnepli 7. születésnapját, szinténe ebben a kategóriában indulhat. Nem indulhat olyan lovas, aki ügyességi nehézben, ugró számokban, derbiben, E8-ban, B3-ban, D1 haladóban indul.
  Nevezni lehet: a számért és a bajnoki címért.
 2. FSZ1 8: Aki 2017 előtt ünnepelte 7. születésnapját, ebben a kategóriában indulhat. Nem indulhat olyan lovas, aki ügyességi nehézben, ugró számokban, derbiben, E8-ban, B3-ban, D1 haladóban indul.
  Nevezni lehet: a számért és a bajnoki címért.
 3. FSZ2 : A FSZ1 bármelyik versenyszámától függetlenül el lehet indulni. Nem indulhat olyan lovas, aki ügyességi nehézben, ugró számokban, derbiben, E8-ban, B3-ban, D1 haladóban indul.
  Nevezni lehet: a számért és a bajnoki címért.
 4. D1 kezdő 10 év alatt:  Aki 2017-ben vagy később ünnepli 10. születésnapját, ebben a kategóriában indulhat. A versenyző indulhat FSZ1, FSZ2 számok bármelyikében is, illetve ügyességiben a kezdő és könnyű nehézségi szinteken (beleértve a stílust és pontgyűjtőt). Nem indulhat olyan lovas, aki ügyességi nehézben, ugró számokban, derbiben, E8-ban, B3-ban, D1 haladóban indul.
  Nevezni lehet: a számért és a bajnoki címért. 
 5. D1 kezdő 10 év felett:  Aki 2017 előtt ünnepelte 10. születésnapját, szinténe ebben a kategóriában indulhat. A versenyző indulhat FSZ1, FSZ2 számok bármelyikében is, illetve ügyességiben a kezdő és könnyű nehézségi szinteken (beleértve a stílust és pontgyűjtőt). Nem indulhat olyan lovas, aki ügyességi nehézben, ugró számokban, derbiben, E8-ban, B3-ban, D1 haladóban indul.
  Nevezni lehet: a számért és a bajnoki címért. 
 6. D1 haladó
  Nevezni lehet: a számért és a bajnoki címért. 
 7. E8
  Nevezni lehet: a számért és a bajnoki címért. 
 8. B3
  Nevezni lehet: a számért és a bajnoki címért. 

Ugró számok:

 1. 50-60 cm: Maximum 8db, 60cm-nél nem nagyobb ugrással.Hiba-idős elbírálással.
  Nevezni lehet: a számért és a bajnoki címért. 
 2. 60-70 cm stílusverseny összevetéssel: Maximum 10db 70 cm-nél nem nagyobb ugrással. Lovasok stílusbírálata alapján. Az összevetés egy meghatározott stíluspontot elért vagy meghaladó lovasok között lesz, (az indulók negyede, de legalább 6 által meghatározott stíluspont). Az összevetés elbírálása ideális idő megközelítés alapú.
 3. Nevezni lehet: a számért és a bajnoki címért.
 4. 60-70 cm póni szám:  Maximum 10db 70 cm-nél nem nagyobb ugrással. Hiba-idős elbírálással. 149 cm-nél nem nagyobb pónik részére.
  Nevezni lehet: a számért és a bajnoki címért.
 5. 60-70 cm pontgyűjtő versenyszám: Maximum 10db 70 cm-nél nem nagyobb ugrással. Szabadon választható akadály-teljesítéssel, és vonalvezetéssel.
  Nevezni lehet: a számért és a bajnoki címért.
 6. 70-80 cm: Maximum 10db 80 cm-nél nem nagyobb ugrással. Ideális idő elbírálással. MLSZ-ben aktívan versenyző lovasok részére is. 
  Nevezni lehet: a számért és a bajnoki címért.
 7. 80-90 cm: Maximum 10db 90 cm-nél nem nagyobb ugrással. Egyszeri összevetéssel. MLSZ-ben aktívan versenyző lovasok részére is.
  Nevezni lehet: a számért és a bajnoki címért.

 

Derbi és cross-country:

 1. Derby: A lovasoknak külső és belső pályán elhelyezett akadályokat kell teljesíteni. A belső pályán az ugrások verhetőek és maximális szélességük és magasságuk 70 cm. A külső pályán épülhet verhető és nem verhető ugrás is, de szélességük és magasságuk nem haladhatja meg a 70 cm-t. Maximum 16 akadály épülhet. 
  Nevezni lehet: bajnoki címért.
 2. Cross-country: A lovasoknak tereppályán elhelyezett akadályokat kell teljesíteni.A pályán épülhet verhető és nem verhető ugrás is, de szélességük és magasságuk nem haladhatja meg a 70 cm-t. Maximum 10 akadály épülhet. 
  Nevezni lehet: bajnoki címért.

 

 

Csapatverseny és legeredményesebb lovas:

 A versenyen lehet csapatversenyre jelentkezni. A csapatversenyre 3 fő kell nevezzen, fejenként egy-egy startjával, 3 különböző szakági versenyszámban indulva, a következő 4 közül: Díjlovaglás/Futószár, Díjugratás, Ügyességi számok, Cross/Derbi. A 3 start közül 1 kell  és elég bajnoki címért induljon. A versenyzők eredményét pontban mérjük. Az így kapott pontokat összeadjuk, és ez alapján értékeljük a csapatokat (a legtöbb pontot kapó csapat győz). A versenyzők, akik legalább 3 szakágban indulnak a bajnoki címért, automatikusan bekerülnek a legeredményesebb lovas versenybe is. Itt is hasonlóan a fentiekhez adjuk össze a pontokat, szakáganként a legjobb bajnoki eredményeik alapján. 4 szakág esetén a versenyző több pontot gyűjthet!

 

A pontszámítás:

 

A versenyző elnyert pontszáma:

 

100 - (90 * (helyezés -1) / (startok száma -1))

 

Tehát az 1. mindig 100, az utolsó mindig 10, a középmezőny 45 körüli pontot kap.

 

 

Minden lovas szakáganként csak egy alapszámban (kezdő, könnyű hiba-idő, nehéz ügyességik, 50-60 cm, 60-70 cm stílus, 70-80 cm, 80-90 cm ugrószámok, FSZ1,FSZ2,D1,E8,B3 D1 futószáras és díjlovas számok), de a kiegészítő számokból ( ügyességi pontgyűjtő, könnyű stílus, 60-70 póni szám, 60-70 pontgyűjtő ugrószámok, D1 haladó díjlovas szám) bármennyiben indulhat a bajnoki címért. 

A döntőre a boxbérlés 5000Ft lesz, viszont már előző nap délután el lehet foglalni a boxot.

 

Támogatás a döntőre:

Azok a lovasiskolák, akik 250 km -nél távolabbról jönnek minden 6. startjukat ingyen kapják. 
Azok a lovasiskolák, akik 200 km-nėl távolabbról jönnek minden 9. startjukat ingyen kapják. 
Azok a csapatok, akik legalább 40 startot hoznak, minden 10. startjukat kapják ingyen támogatásként. .

 

FOTÓ!

A versenyre az MLSZSZ meghívott egy profi fényképész csapatot, hogy a lovasaink a minden reményünk szerint élményekkel teli, sikeres versenyről emlékül mutatós fotókat vihessenek haza.

A szervezők által megbízott fényképész digitális felvételeket készít, melyeket az esemény lezárását követően megtekintésre és válogatásra alkalmas online galériában publikál. Ennek elérhetőségéről az esemény Facebook oldalán tájékozódhatnak.

Az előzetes megtekintést és kiválasztást követően a teljes felbontású, színvonalas felvételek sokszorosítható és nyomtatásra is alkalmas digitális formátumban megrendelhetőek az alábbi (utalással fizetendő) díjakon:

1 db kiválasztott fénykép: - 990 Ft.-

2-5 db azonos lovat és lovast ábrázoló fénykép kedvezményes ára: 1950 Ft.- 

5 db fölött minden további fénykép kedvezményes díja 290 Ft.

Tekintettel a résztvevők nagy számára, nem tudjuk garantálni, hogy mindenkiről készül kép, így a fényképész munkáját megkönnyítendő kérjük, hogy - minden kötelezettség nélkül - előzetesen jelezze érdeklődését a szolgáltatás kapcsán a

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

címen. A jelentkező versenyzők, amennyiben egyszerre mennek a különböző pályákon, és emiatt nem lehet több helyen a fotós, a jelentkezés sorrendjét tekintjük mérvadónak: aki előbb jelentkezik, oda megy a fotós.

Még egyszer: aki a versenyen szeretne magáról fotósorozatot, írja meg: Kicsoda, melyik számban, melyik lóval akar fotót magáról.

 

 

Az a lovas, aki döntőn indul először derby vagy cross-country számban, az indulása előtte a helyszínen egy 70-80 cm magas minősítőpályát kell teljesítenie. 

 

Felhívjuk a lovasok, lovardák figyelmét, hogy a döntőre csak azokat a lovakat engedhetjük be, akik érvényes oltással és érvényes negatív vérvétellel rendelkeznek.

 

 

 

 

 

 

 

Vissza