Eseménynaptár

Sóskút, amatőr lovas verseny

Sóskút, Pipacshon lovasiskola

 Sóskúti verseny

 

Versenykiírás

 

A verseny reggel 9-kor kezdődik. Nevezni a helyszínen is lehet, de ha csak egy mód van rá, akkor kérjük írásban a nevezéseket, email-ben, így pontosabban tudunk kezdeni.

Reggel 8:30-tól nevezés, 9:00-től kezdődnek a díjlovas, először a E8 és utána az K1 versenyszámok, a fedeles lovardában, illetve az ügyességi számok, először a kezdő, majd a könnyű és a nehéz a pályán.

Figyelem!  

Az ügyességi versenyszámok a díjlovas számokkal párhuzamosan zajlanak.

A díjugrató versenyszámok várhatóan 12:00-tól kezdődnek.


 Elbírálás

Díjlovas versenyek stíluspont bírálattal lesznek elbírálva. 

 Bíró: Báling Gábor

Ügyességi versenyek hibaidős bírálattal értékelendők. 

 Bíró: Kempelen Judit

Ugró számok hibaidős bírálattal értékelendők. 

 Bíró: Kempelen Judit és Bálint Gábor

 


Biztonsági szabályok

A melegítőpályán kérjük a versenyzőket, hogy tartsák be a lovardai szabályokat! A melegítőpályán melegítőbíró fog felügyelni a szabályos, biztonságos munkára. A melegítőpályán és a verseny alatt a lovarda területén mindenhol a jobb kezek találkoznak szabályt, illetve a gyorsabb-lovas-kívül-halad szabályt tartsuk be! Kérjük, hogy az akadályra (ügyességi, ugró akadály) való rámenetelt, a pályára való be- és kilovaglást a lovas hangosan jelentse be a tevékenység elvégzése előtt, akadály esetén az akadály megnevezésével. Kérjük, hogy az ugrásokat mindig a megfelelő (kizászlózott) irányból, körültekintően ugorják, ügyelve saját és mások biztonságára. Bejelentett ugrás esetén, kérjük, hogy a többi lovas semmiképp ne tartózkodjon az akadály mögött. Az akadályban egyszerre csak egy lovas tartózkodhat. Kérjük, hogy vegyék figyelembe a  melegítőbíró utasításait. A melegítőbíró jogában áll, hogy a szabályokat be nem tartó lovasokat, illetve, aki veszélyt jelent másokra, a melegítő pálya használatából kizárja. Kérjük, hogy kerüljük a melegítőpálya túlzott használatát, lehetőleg a versenyszám megkezdése előtt maximum 30 perccel lépjenek a pályára. Kérjük, hogy a tapasztaltabb lovasok ügyeljenek a tapasztalatlanabb, fiatal lovasokra, ugyanis előfordulhat, hogy a lovardai szabályokat nem tudják betartani teljes mértékig.

A versenypályán és a melegítőpályán kobak használata kötelező, még ló nélkül is. Ezen szabály alól csak az edzők mentesülnek, amennyiben nem ülnek lovon.

 


 

Minden versenyzőt és érdeklődőt várunk szeretettel!


 

 

A verseny helyszínét a lovarda információi között találhatják meg, ide kattintva.

 

 

 

 

 

 

Vissza