A lovaglás kinek sport, kinek hobbi, kinek elhivatottság, kinek hivatás, kinek munka, kinek szabadidős tevékenység. Mi, amatőr lovasok úgy gondoljuk, hogy a ló és a vele való munka ezek mindegyike egyszerre. Sokan azért lovazunk, mert úgy érezzük, életünk sokkal kevesebb lenne ló nélkül, a lovaglás egyszerre nyújt megnyugvást és kihívást, a ló egyszerre felelősség és társ. 

Mi, amatőr lovasok szeretjük a kihívásokat, szeretnénk teljesíteni, hiszen az erőpróbák kovácsolják össze a társaságot, a lovat és a lovasát, az feladatok teljesítése jelenti számunkra az élethez szükséges sikerélményt és a kiegyensúlyozottságot. A kihívások jelentik a motivációt.

Szeretnénk hát a megmérettetéseket versenyek formájában minden amatőr lovas számára elérhetővé tenni, hogy ki-ki a maga szintjének és lovas tudásának megfelelő kategóriában összemérhesse tudását más lovasokéval. Szeretnénk, hogy ezen találkozók, bár amatőr lovasoknak szóljanak, mégis profi módon legyenek megszervezve, profi csapatokkal, mert bár az amatőr lovas nem feltétlen rendelkezik a profi versenyzők minden erényével és lehetőségével, de annál inkább igényli azt, hogy a megmérettetést biztonságban, nyugodt körülmények között, baráti légkörben tudja teljesíteni. 

Külön gondolunk a gyermekekre és az ifikre, akik akár az utánpótlás felé is vehetik az irány. Nagy örömöt jelent, hogy ha az amatőr lovasélet tud kitermelni egy-egy sikeres professzionális versenyzőt. 

Mindenkit várunk a csoportba és a versenyekre, aki szabad idejében lovon ül vagy lovon akar ülni. És nem csak azokat, akik most tanulják a lovaglást, mind szabadidős sport-tevékenységet, hanem azokat is, akik verseny szinten lovagolnak, de versenyek közt gyakorolni szeretnének, vagy vágynak egy baráti összejövetelre. Várjuk azokat a lovardákat, lovasiskolákat, lovas csapatokat, akik alkalmasnak érzik magukat arra, hogy versenyt rendezzenek a csoport keretén belül, akik együtt tudnak működni az amatőr lovasélet magas szintre emeléséért. 

Mivel szeretjük a kihívásokat, bátran vállaljuk a megmérettetést.

Feladatunk: Szervezzünk amatőr lovas életet - profi módon!